Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte

   |   Text size:
 Română
Voinţa poporului constituie baza puterii de stat. Această voinţă se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Statul garantează exprimarea voinţei libere a cetăţenilor prin apărarea principiilor democratice şi a normelor dreptului electoral.

 


Ultima actualizare a site-ului:
Duminică, 22 aprilie 2018
Prima pagină  »  Comunicate de presă
Comunicate de presă


Alte Comunicate de presă

Publicat: 20.04.2018   
20 aprilie 2018, CEC – Astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a desfășurat o masă rotundă în cadrul căreia a fost discutat proiectul Regulamentului privind particularitățile constituirii și funcționării secțiilor de votare pentru alegătorii din unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului, municipiul Bender și unele localități ale raionului Căușeni.


Publicat: 18.04.2018   
Chișinău, CEC – Cetățenii Republicii Moldova care traversează punctele de trecere a frontierei în perioada de după Sărbătorile de Paști vor fi informați despre modalitatea de votare peste hotarele țării la următoarele alegeri parlamentare. Acțiunea este organizată de către Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne.


Publicat: 17.04.2018   
Chișinău, CEC – În cadrul ședinței de astăzi, 17 aprilie 2018, Comisia Electorală Centrală (CEC) a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în Comisia Electorală Centrală din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM) și persoanele responsabile de finanțe (trezorierul) din partea: PSRM, Partidului Politic „ȘOR”, Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr și a Partidului Democrat din Moldova pentru alegerile locale noi din data de 20 mai 2018.


Publicat: 17.04.2018   
Comunicat de presă, Chișinău, 17 aprilie 2018 Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) desfășoară, pe parcursul anului 2018, o campanie amplă de educare și informare a cetățenilor în domeniul electoral. Programul de activități este unul unical atît prin numărul și complexitatea subcampaniilor, cît și prin perioada extinsă de implementare, varietatea instrumentelor utilizate și numărul extins de parteneri și grupuri țintă de beneficiari (tineri, femei, diaspora, persoane cu dizabilități, minorități etnice, etc.).


Publicat: 17.04.2018   
Chişinău, CEC – La 17 aprilie 2018 președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, Alina Russu, s-a întîlnit cu membrii delegației din Republica Kîrgîză, condusă de președintele Comisiei Centrale pentru Alegeri și Organizarea Referendumurilor din Republica Kîrgîză, Nurjan Shaildabecova. Delegația din Kîrgîzstan se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 16 – 21 aprilie 2018.


Publicat: 11.04.2018   
11 aprilie, 2018, CEC – În perioada 10-12 aprilie 2018, o delegație a Comisiei Electorale Centrale din Republica Moldova condusă de președintele CEC, Alina Russu, se află într-o vizită de monitorizare a alegerilor prezidențiale din Republica Azerbaidjan, care au loc astăzi 11 aprilie curent.


Publicat: 06.04.2018   
CEC, Chișinău – Conducerea Comisiei Electorale Centrale, a avut astăzi o întrevedere cu Co-raportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei: Dl Egidijus Vareikis, Grupul Partidului Popular European (Lituania) și Doamna Maryvonne Blondin, Grupul Socialiștilor, Democraților și Verzilor (Franța).


Publicat: 05.04.2018   
Chișinău, CEC – În Republica Moldova a demarat o campanie mobilă de informare a alegătorilor cu genericul „Democrația contează”. Campania este organizată de Comisia Electorală Centrală (CEC) și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), al Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.


Publicat: 04.04.2018   
Chișinău, CEC- În cadrul ședinței de ieri, 3 aprilie 2018, Comisia Electorală Centrală (CEC) a hotărît să fie dată publicității lista partidelor şi altor organizaţii social-politice, înregistrate de Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova, care au dreptul să participe la alegerile locale noi ale primarilor în unele localități, din data de 20 mai 2018. Lista conține 45 de partide și va fi publicată pe pagina CEC (se anexează).


Publicat: 04.04.2018   
CEC, Chișinău – Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), doamna Alina Russu, a avut, pe 3 aprilie 2018, o întrevedere Membrii Parlamentului European din cadrul: delegației Comisiei pentru Afaceri Externe (AFET) și delegației Comisiei pentru Buget (BUDG).1 - 10 din 1048

CEC ÎN IMAGINI FOTO
Vezi galeria foto
© 2018 Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova
Toate drepturile rezervate | Site elaborat de MoldData

Adresa: Vasile Alecsandri, 119, Chişinău Republica Moldova
Tel.: (+373 22) 251-451  Fax: (+373 22) 234-047
Email: info@cec.md

Total vizitatori: 1326094004
Total(unici) ieri: 1121
Total azi: 721
Online: 5
PAGINA ÎN SUS