Prima pagină   |   Harta site-ului   |  Flux RSS    |   Contacte

   |   Text size:
 Română
Voinţa poporului constituie baza puterii de stat. Această voinţă se exprimă prin alegeri libere, care au loc periodic prin sufragiu universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. Statul garantează exprimarea voinţei libere a cetăţenilor prin apărarea principiilor democratice şi a normelor dreptului electoral.

 


Ultima actualizare a site-ului:
Duminică, 22 aprilie 2018
Prima pagină  »  Deplasări
Deplasări

  Publicat: 27.03.2018   
  În perioada 26 februarie 2018 – 02 martie 2018 o delegație a Comisiei Electorale Centrale a participat la cea de-a VIII-a reuniune anuală a instituțiilor de management electoral, cu tema „Tehnologii și inovații în implicarea cetățenilor”, care s-a desfășurat la Shekvetili, Georgia.


  Publicat: 01.11.2017   
  La invitaţia Comisiei Electorale Centrale din Georgia (CEC Georgia), în perioada 19-22 octombrie 2017, o delegaţie a Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova (CEC RM) a participat la observarea alegerilor locale din Georgia. Din delegație au făcut parte domnul Vasile Gafton, membrul CEC, și doamna Tatiana Buecicu, specialist principal, Direcția analiză și documentare din cadrul Aparatului CEC.


  Publicat: 04.08.2017   
  În perioada 26 – 29 iunie 2017, o delegație a Comisiei Electorale Centrale (CEC) a participat la misiunea de observare a procesului electoral, practicilor și procedurilor aplicabile în cadrul alegerilor parlamentare în Senatul Parlamentului Republicii Kazahstan, care au avut loc la 28 iunie curent. Din delegație au făcut parte doamna Rodica Ciubotaru, vicepreședintele Comisiei, și domnul Marian Puiu, consultant al Direcției management alegeri din cadrul Aparatului Comisiei.


  Publicat: 04.07.2017   
  În perioada 12-16 iunie 2017 o delegație a Comisiei Electorale Centrale, condusă de președintele instituției, Alina Russu, a întreprins o vizită de studiu în Georgia, în vederea realizării unui schimb de experiență în domeniul certificării funcționarilor electorali și a desfășurării activităților de educație civică. Din delegație au făcut parte deputați din Parlamentul Republicii Moldova și ai Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral.


  Publicat: 31.05.2017   
  În perioada 15-17 mai 2017 delegația formată din Corneliu Pasat, șef-adjunct al Direcției comunicare, relații publice și mass-media din cadrul Aparatului CEC și Pavel Cabacenco, directorul Centrului de instruire continuă în domeniul electoral de pe lîngă CEC, au participat la cea de-a XIV-ea Conferință a autorităților de management electoral cu tema ”Autorități electorale funcționale pentru alegeri democratice” Sankt Petersburg, Federația Rusă. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Comisia Electorală Centrală a Federație Ruse și Adunarea Interparlamentară a CSI.


  Publicat: 02.05.2017   
  În perioada 1-3 aprilie 2017, o delegație a Comisiei Electorale Centrale s-a deplasat la Erevan, capitala Republicii Armenia, pentru a participa la monitorizarea alegerilor parlamentare, desfășurate pe 2 aprilie 2017. Din delegație au făcut parte dl Vladimir Șarban, membru al Comisiei Electorale Centrale, și dna Cristina Angheli, șef al Direcției analiză și documentare din cadrul Aparatului Comisiei. Potrivit legislației electorale armene, reprezentanții Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova au avut statut de vizitatori, fiind invitați de Comisia Electorală Centrală a Republicii Armenia să participe la observarea scrutinului.


  Publicat: 07.02.2017   
  În perioada 10-14 ianuarie curent o delegație a Comisiei Electorale Centrale a efectuat o vizită de studiu la Vilnius, Republica Lituania. În cadrul vizitei au avut loc întrevederi cu președintele, vicepreședintele și membri ai Comisiei Electorale Centrale a Republicii Lituania (în continuare – CEC Lituania), precum și cu șefii unor departamente din cadrul aparatului: Departamentul controlului financiar al partidelor politice și campaniilor electorale, Departamentul tehnologii informaționale și Departamentul training și comunicare.


  Publicat: 17.01.2017   
  În perioada 8-13 decembrie 2016, o delegație a Comisiei Electorale Centrale, din care au făcut parte dl Maxim Lebedinschi, membru al Comisiei Electorale Centrale, și dna Valentina Scobici, consultant superior al Direcției comunicare, relații publice și mass-media din cadrul Aparatului Comisiei, s-a deplasat la Bișkek, capitala Republicii Kîrgîze, pentru a participa la monitorizarea alegerilor deputaților în consiliile locale și referendumului pentru modificarea constituției, ambele desfășurate pe 11 decembrie 2016.


  Publicat: 20.12.2016   
  În perioada 23-26 noiembrie 2016, la Praga s-a desfășurat un atelier de lucru cu tema „Accesul persoanelor cu dizabilități la procesele electorale”. Atelierul de lucru a fost organizat sub egida Comisei Europene, Ministerul afacerilor externe a Republicii Cehe, Fundația Internațională pentru Sisteme Electorale (IFES) și a reunit reprezentanți ai instituțiilor de management electoral și a organizațiilor non-guvernamentale care acționează pentru realizarea drepturilor electorale ale persoanelor cu dizabilități din șase țări.


  Publicat: 08.12.2016   
  O delegație a Comisiei Electorale Centrale, din care au făcut parte dl dr. Iurie Ciocan, membrul CEC, și dna Rodica Sîrbu, șef al Direcției comunicare, relații publice și mass-media, s-a deplasat la Kiev, Ucraina, pentru participare la conferința regională ”Reprezentarea politică a femeilor în țările Parteneriatului Estic – studiu regional și schimb de experiență”. Evenimentul s-a desfășurat la 1 decembrie 2016, fiind organizat de Consiliul Europei în parteneriat cu Comisia pentru Drepturile Omului, Minorități Naționale și Relații Interetnice a Parlamentului Ucrainei.  1 - 10 din 76

  CEC ÎN IMAGINI FOTO
  Vezi galeria foto
  © 2018 Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova
  Toate drepturile rezervate | Site elaborat de MoldData

  Adresa: Vasile Alecsandri, 119, Chişinău Republica Moldova
  Tel.: (+373 22) 251-451  Fax: (+373 22) 234-047
  Email: info@cec.md

  Total vizitatori: 1326094012
  Total(unici) ieri: 1121
  Total azi: 729
  Online: 6
  PAGINA ÎN SUS