Nr. 2187 - cu privire la atribuirea unor mandate de consilier în Consiliul orășenesc Vulcănești, UTA Găgăuzia

  • 29.01.2019
  • 3177
  • 0

HOTĂRÎRE

cu privire la atribuirea unor mandate de consilier

în Consiliul orășenesc Vulcănești, UTA Găgăuzia

 

La Comisia Electorală Centrală au parvenit cererile de demisie ale consilierilor Dolapci Serghei ales pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” și Chirciu Ivan ales pe lista Partidului politic Partidul Nostru în Consiliul orășenesc Vulcănești, UTA Găgăuzia, precum și documentele necesare atribuirii mandatelor de consilier următorilor candidați supleanți.

Conform documentelor electorale pe care le deţine Comisia Electorală Centrală, mandatele de consilier în Consiliul orășenesc Vulcănești le revin candidaţilor supleanţi Padurari Evgheni de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” și Topal Nicolae de pe lista Partidului politic Partidul Nostru. Listele au fost confirmate prin hotărîrea Judecătoriei Vulcănești din 24 iunie 2015. La atribuirea mandatelor s-a ținut cont de declarațiile candidaților supleanți Berbec Nicolae și Tufar Dmitri de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”, prin care aceștia refuză atribuirea mandatului de consilier, precum şi de adeverinţa eliberată de secretarul Consiliului orășenesc Vulcănești privind aflarea peste hotarele ţării a candidatului supleant Bulgar Fedora de pe lista Partidului politic Partidul Nostru.

Totodată, Comisia constată că cererile de demisie au fost depuse la consiliu pe data de 11 octombrie 2018 și, respectiv, 14 decembrie 2018, iar la Comisie au parvenit în data de 23 ianuarie 2019, astfel rezultă că secretarul Consiliului orășenesc Vulcănești nu a respectat termenul stabilit la pct. 23 din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare și validare a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 1931 din 23 aprilie 2013.

În temeiul art. 18 alin. (2), art. 22 alin. (1) lit. u), art. 144 alin. (12) din Codul electoral nr. 1381-XIII din 21 noiembrie 1997, art. 5 alin. (2) lit. f) şi alin. (3) din Legea nr. 768-XIV din 2 februarie 2000 privind statutul alesului local şi în conformitate cu pct. 23, pct. 25 și pct. 29 din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare şi validare a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 1931 din 23 aprilie 2013, Comisia Electorală Centrală hotărăşte:

 

1. Se ridică, în baza cererilor de demisie, mandatele consilierilor Dolapci Serghei ales pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” și Chirciu Ivan ales pe lista Partidului politic Partidul Nostru în Consiliul orășenesc Vulcănești.

2. Se atribuie mandatele de consilier în Consiliul orășenesc Vulcănești, UTA Găgăuzia, candidaţilor supleanţi Padurari Evgheni de pe lista Partidului Politic „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova” și Topal Nicolae de pe lista Partidului politic Partidul Nostru.

3. Se preavizează consilierii Padurari Evgheni și Topal Nicolae asupra obligaţiei de a respecta termenul de 30 de zile pentru înlăturarea stării de incompatibilitate în cazul apariției acesteia.

4. Se atenționează secretarul Consiliului orășenesc Vulcănești, doamna Cerneva Marina, asupra necesității respectării termenului stabilit la pct. 23 din Regulamentul cu privire la procedura de ridicare și validare a mandatelor de consilier, aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale nr. 1931 din 23 aprilie 2013.

5. Prezenta hotărîre intră în vigoare la data adoptării, se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

 

Președintele
Comisiei Electorale Centrale                                                                            
           Alina RUSSU

 

Secretarul
Comisiei Electorale Centrale                                                                  Veaceslav AGRIGOROAE

 

Chișinău, 29 ianuarie 2019

Nr. 2187